Avató ünnepség

2022.09.02. 19:12

Márványtáblára kerültek az egykorvolt vitézek

Száznegyvenegy vitézt avattak 1920 és 1945 között a megyeszékhelyen. Emléküket péntek délután óta öt márványtábla őrzi a város határában található Diófa Étterem és Panzió területén.

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

– A vitézek hozzájárultak a meggyötört Magyarország feltámadásához, a magyarság hitének visszaszerzéséhez. Ezért éreztem fontosnak nevük megörökítését a táblákon – mondta el lapunknak Nagy Lajos szervező, egyúttal a vendéglátóhely tulajdonosa.

A rendezvényen Soltész Gyula, a Történelmi Vitézi Rend főkapitány-helyettese, Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István Alapítvány elnöke és Hegedüs Loránt, a Horthy Miklós Társaság elnöke tartott beszédet. 

Az öt tábla arra a bejárat közelében található, körforgalomra néző falra került fel, amit turulmadár, Mária és Jézus szíve szobrok fognak közre. A nemzetiszín szalaggal díszített fehér leplet Hegedüs Loránt, Hartman Imre, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület szekszárdi szervezetének pénztárosa, a táblákat készítő Forrai Lajos bogyiszlói kőfaragó, valamint Nagy Lajos emelte le a falról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában