Workshop

2022.10.11. 07:59

Ágazati képzőközpont tapasztalatait osztották meg

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum (TMSZC) nemrégiben tájékoztatót tartott a City Catering Dombóvár rendezvényteremben, ahová a város vezetői, intézményvezetői és vállalkozói voltak hivatalosak.

V. Sz.

Dömötör Csaba, a TMSZC kancellárja is előadást tartott Dombóváron (A szerző felvétele)

Az esemény ahhoz kapcsolódott, hogy a TMSZC a vállalkozói szférát képviselő csatlakozó partnerei együttműködésével, a duális képzési rendszerben megjelent lehetőséggel élve ágazati képzőközpontot hozott létre a specializált gép- és járműgyártás területén az Európai Unió támogatásával a Széchenyi 2020 program keretében.

A megjelenteket Lőcze Tibor, a Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium igazgatója köszöntötte. Ezt követően a vendégek Dömötör Csaba, a TMSZC kancellárjának beszámolója révén ismerhették meg az ágazati képzőközpont alakításának módját, az abban rejlő lehetőségeket, mérlegelendő szempontokat. Közben azt is megtudhatták, hogy a TMSZC és két partnere együttműködésében létrejött GRADUM Járműipari Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. alapítása, eddigi működése milyen tapasztalatokat hozott.

Az ágazati képzőközpont feladata a szakmai oktatás szervezése, megvalósítása, a duális képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása, támogatva ezáltal a Szakképzés 4.0 Stratégiában megfogalmazott célok megvalósítását, valamint az új szakképzési törvény és végrehajtási rendelete szabályozásainak való megfelelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában