1956-os forradalom

2022.10.22. 13:20

Az emlékezés koszorúit is elhelyezték

Az 1956-os forradalom kitöréséről emlékeztek meg Decsen ünnepélyes keretek között október 21-én, pénteken a faluházban. Az eseményen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő és dr. Horváth Kálmán főispán is. Heberling Tibor, polgármester köszöntötte a jelenlévőket, közöttük kollégáit, Figler János sárpilisi és Fülöp János őcsényi polgármestert.

Farkas Eszter

A Bíborvég Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort (Fotó: Makovics K.)

Heberling Tibor hangsúlyozta, hogy fontos az emlékezés, hiszen egyre fogynak azok, akik 1956-ban éltek. Hőstetteiket így nekünk kell tovább éltetnünk.

Az ünnepi műsorban a Bíborvég Általános Iskola diákjai szerepeltek, felkészítő tanáraik Gál-Pál Zita és Pegler-Ulrik Gyöngyi voltak. A műsort követően a Decsi Hagyományőrző Férfikórus adott elő dalcsokrot, majd Horváth István és Heberling Tibor közösen adták át a Decs Nagyközségért emlékplaketteket Szekeres Jánosnénak és Kneller Gyulának. 

A Szülők a Gyermekekért Alapítvány nevében a Bendegúz Fogyatékos Napközi sérült gyermekei és fiataljai adtak elő egy dalt Szabó Dávid zenésszel a díjazottaknak.

A rendezvényt koszorúzással zárták az 1956-os emlékműnél, melyet a forradalom hatvanadik évfordulóján avattak fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában