Dombóvár

2022.10.26. 09:30

Előtető készül a ravatalozóhoz

Térköveznek a dombóvári temető ravatalozója előtt nyolcvan négyzetméteren. Előtetőt is építenek e terület fölé, hogy temetésekkor a gyászolók ne legyenek kitéve az időjárás viszontagságainak.

W. G.

Térköveznek a ravatalozó előtt Dombóváron (A szerző fotója)

A majdani tetőt tartó pillérek már állnak, a fémszerkezet a napokban készül el. A körzet önkormányzati képviselője, Futó Péter és a helyi plébános, Hegedüs János gyakran tájékozódik a helyszínen a munka előrehaladtáról.

Részint önkormányzati, részint egyházi forrásból valósítják meg a létesítményt. Sajnos pályázati támogatáshoz nem jutottak, de úgy döntöttek, hogy nem halogatják tovább a kivitelezést. Tolna megye második legnagyobb városához méltatlan, hogy ne legyen egy fedett terület a ravatalozó előtt. Erre mondják, hogy kicsi, de fontos, közhasznú beruházás.

A plébánián gyűjtésbe kezdtek, az önkormányzat is nyújt anyagi támogatást. Mindenszentekre, illetve halottak napjára szeretnék átadni a létesítményt. További, nem titkolt cél a meglehetősen rossz állapotú ravatalozó épületének felújítása a közeljövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában