Felújítás

2022.10.26. 10:37

Kétszáz éves korára megszépül

Felújítják a tolnai Szentháromság-szobrot. A városképi jelentőségű alkotás jövőre lesz kétszáz éves.

W. G.

Dr. Saramó Márta a felújítandó szobornál

Fotó: W. G.

Homokkőből készült, ezért időről-időre restaurálásra szorul. Dr. Saramó Márta – aki a Keresztény Értelmiségiek helyi csoportjának elnöke – alapítványt hozott létre e célból. A kuratórium öttagú. Egyelőre az árajánlatok bekérésénél tartanak, három restaurátorral tárgyalnak, húszmillió körüli költségre számítanak.

A templomban perselyt helyeztek el a kisebb adományok gyűjtésére, és bankszámlát is nyitottak. Nagyobb összegeket remélnek a helyi vállalkozóktól, az elszármazottaktól, illetve pályázati forrásból. A kivitelező személyéről novemberben döntenek, a munkálatok a fagyok elmúltával, tavasszal kezdődhetnek, és az év második felében fejeződhetnek be.

‒ Nemcsak lehetőség, felelősség is ez – hangsúlyozza Saramó Márta -, mert, ha elkezdtük, végig kell vinni a folyamatot. Olyan nincs, hogy a pénz fele összejön, és félig megcsináltatjuk! Garantálnunk kell a befejezést!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában