Idősek világnapja

2022.10.08. 09:30

Szerényebben, de méltó módon

Idén a megszokottnál szerényebb körülmények között, de méltó módon ünnepelték Tolnán az időseket. A Lovardában pénteken délután rendezett eseményre szép számmal érkeztek a szépkorúak.

Steinbach Zsolt

Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte a szépkorúakat Tolnán. (Fotó: M. K.)

Appelshoffer Ágnes polgármester ünnepi beszédében egyebek mellett arról szólt, hogy számos olyan ünnep van, ahol a köszöntő némi lelkiismeret furdalással fordul a köszöntötthöz. Mert nem biztos, hogy olyat és annyit tud adni az ünnepeltnek, amit az megérdemelne. Az idei idősek napjára is igaz ez a megállapítás.

Beszélt a háború, az infláció, az energiaválság okozta nehézségekről, amelyek ellenére az önkormányzat továbbra is biztosítani fogja az idősellátást, a szociális és alapvető intézményfenntartó feladatait.

Mint mondta, gondok mellett azért akadnak bizakodásra okot adó körülmények is. A város számára mindenekelőtt az, hogy a helyi nyugdíjas szervezetek kiváló, évek óta működő közösségek, ahol a tagok nagyon jól érzik magukat. Aktivitásuk pedig az egész város életére, működésére pozitívan hat. Meggyőződését fejezte ki, hogy sikerülni fog a mostani „slamasztikából is kikecmeregni”, a szépkorúak tapasztalatait, bölcsességét is kamatoztatva.

A hagyományokhoz híven ezen az ünnepségen is köszöntötték a jelenlevő legidősebb hölgyet és urat. Appelshoffer Ágnestől a 94 éves Németh Józsefné Erzsi néni és a 92 éves Varga Ferenc vehetett át ajándékot, mindketten a Tolnai Idősek Otthona lakói.

Az ünnepség második felében a tolnai gimnáziumban érettségizett Ferencz Orsolya, és egykori Tolna megyei tanítványa, Bor Klára színvonalas műsora következett. A két művésznő operett és musical darabokkal kedveskedett a lelkes közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában