Elemzés

2022.11.26. 20:27

Átlagosan negyvenmillió forintért kínálnak egy lakóingatlant Tolnában

Számottevő változások történtek a múlt évben az országon belül a lakáspiac motorját jelentő költözéseket tekintve az ingatlan.com legújabb elemzése szerint, amely ismerteti többek között azt, hogy tavaly hányan költöztek be a megyébe és hányan távoztak onnan

G. R.

A kép illusztráció.

Az elemzésből kiderül az is, hogy a megye legnagyobb ingatlankínálattal rendelkező városaiban hogyan alakultak novemberben az eladásra váró lakások az átlagos négyzetméterárai. 

Balogh László szakértő összegezte Tolna megye adatait, ahová mint jelezte 6324-en érkeztek másik megyéből vagy éppen a fővárosból. A legtöbben Baranyából, Fejérből, valamint Budapestről költöztek ide, mégpedig összesen 1217-en. Ezzel párhuzamosan 6974-en távoztak a megyéből, körükben Budapest, Baranya és Fejér megye volt a legkeresettebb, utóbbiakat összesen szintén majdnem 1623-an választották. Tolna megyén belül pedig közel 10 ezren váltottak lakhelyet, 3848-an másik településre, 6078-an pedig az adott településen belül költöztek el. 

Balogh László ingatlanpiaci elemző kimutatása a megyére november közepén jellemző árakra is kiterjedt az eladásra váró 1284 lakóingatlan adata alapján. Eszerint a megyeszékhelyen a használt lakóingatlanok, lakások, sor-, iker vagy családi házak átlagos négyzetméterára 402 ezer forint körül alakult. 

Egy-egy eladó lakóingatlan átlagára pedig 39,2 millió forint volt. A legnagyobb lakóingatlan-kínálattal rendelkező települések közül Pakson 421 ezer, Dombóváron 254 ezer, Dunaföldváron 228 ezer forintot tett ki az átlagos négyzetméterár. Ezeken a településeken az értékesítésre váró ingatlanok átlagos ára 19,5–52,3 millió forint között mozgott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában