NDK-sok

2022.11.29. 13:00

Bikavért is kóstolt a csapat

Borkóstolással egybekötött adventi hétvégét tartott Egerben az NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete.

Szeri Árpád

Lugosiné Romics Irén Egerben, adventi fényben (Beküldött kép)

A múlt héten, pénteken és szombaton tartott országos összejövetelen Lugosiné Romics Irén képviselte Tolna megyét. Fiatal lányként 1970-ben Alsónánán lakott, de Várdombon, a Mezőgép gyáregységében dolgozott, amikor hírét vette az NDK-s munkalehetőségnek. A Drezda és Chemnitz – akkoriban Karl-Marx-Stadt – között félúton található Freiberg településen, az ottani fénycsőgyárban dolgozott három éven keresztül. Tökéletesen megtanult németül, ennek a tudásnak nagy hasznát vette később szekszárdi munkahelyén, a büntetés-végrehajtási intézetben, ahol osztrák vagy német kollégák érkezésekor tolmácsolást is vállalt.

– Kirándulás jelleggel zajlott az egri találkozó – adott tájékoztatást lapunknak. – Csapatunk pénteken a kétszázharminchárom éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum látogatásával kezdte a programot, megízleltük a helybeli nedűket, és itt költöttük el vacsoránkat is. Szombaton kiváló idegenvezető kíséretével a bejártuk a várost, és megismerkedtünk a nevezetességekkel. Mire végeztünk, éppen kigyúltak az adventi fények. Az éjszakát még Egerben töltöttük és vasárnap reggel utaztunk haza, mindenki a saját lakóhelyére.

Lugosiné Romics Irén egyébként egykoron maga is bortermelő volt, így tehát értő módon tudja megítélni a hegy levét. Elmondta, hogy ha személy szerint választania kellene az egri bikavér és a szekszárdi bikavér között, akkor egyértelműen utóbbi mellett döntene. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában