Sorskérdések kerülnek a középpontba

2022.11.20. 16:30

Folytatódnak a Férfitalálkozók az egyházmegyében

Továbbra is rendkívül nagy érdeklődés mellett folytatódnak a Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében.

Munkatársunktól

Folytatódnak a Férfitalálkozók az egyházmegye több városában. A kép előterében Felföldi László püspök (Fotó: Pécsi Egyházmegye)

Mint ismeretes, Felföldi László pécsi megyés püspök kezdeményezésére 2021 őszén indult a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító rendezvénysorozat az egyházmegye hét településén: Pécsett, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron. A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe. Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a vezérfonal.

A nagy sikerre és érdeklődésre tekintettel a program az idei évadban tovább folytatódik – jövő tavaszig az emberi és isteni szót, a férfi lélek félelmeit és reményeit, kudarcait és sikereit veszi górcső alá az egyház és a nagyvilág, illetve személyes nézőpontokon keresztül a résztvevők. Az első évadban megszokotthoz képest újdonság, hogy idén rövidebbek lettek az előadások, melynek tartalmát csoportosan vitatják meg a jelenlévők – emelte ki tájékoztatójában a Pécsi Egyházmegye.

Kérve az érdeklődőket, hogy jó szívvel ajánlják a rendezvényt és hívják meg arra férfi ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, azaz bárkit, akiket érdekelhet ez a téma. Fontos azt is tudni, hogy az egyes alkalmak nem egymásra épülnek, tehát azokhoz bármelyik témakörnél, helyszínen és időpontban lehet még csatlakozni.

Az idei évad második nagy témakörének első előadásait az elmúlt hétvégén tartották Pécsett: a Magtár Látogatóközpontban november 10-én és 11-én a férfi félelmeinek és reményeinek nagy sorskérdései kerültek a középpontba. A folytatásban az előadók a Pécsi Egyházmegye további hat településére viszik el a tematikus programot.

Tolnában Szekszárdon (november 25., 18 óra), Pakson (december 2., 18 óra), Tamásiban (december 9., 18 óra) és Dombóvár (december 16., 18 óra) várják a téma iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában