Múltidézés

2022.11.11. 18:10

Gálaműsorral ünnepel a Magyar László Gimnázium

Gazdag programsorozattal ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját a dunaföldvári Magyar László Gimnázium.

Munkatársunktól

Hetven éves a dunaföldvári Magyar László Gimnázium (Fotó: MLG)

Ma délelőtt 8.30-kor helyezték el az emlékezés koszorúit a gimnáziumban a névadó Magyar László szobránál. Ezt követően az ünnepi megemlékezés a Várudvaron folytatódott, itt köszöntötték 9 órától a Magyar László verseny legeredményesebb résztvevőit, majd 10 órától megnyitják a Magyar László Tudományos Egyesület által felújított és kibővített Magyar László Emlékkiállítást a Fafaragó Galériában. A folytatásban érdekes tudományos előadásokat hallgatnak az érdeklődők a gimnáziumban – írta meg laptársunk, a Duol.hu.

Magyar László Emlékkiállítás (Fotó: MLG)

Az eseménysorozat csúcspontja november 12-én, szombaton lesz: 10 órától nosztalgia-sportversenyeket rendeznek a tornacsarnokban s jó idő esetén a szabadtéri pályán. Az ebédlőben táncház lesz, a gimnázium épületében iskola-, fotótörténeti- és művészeti kiállítások várják a jelenlegi s öregdiákokat, érdeklődőket. Megtekinthetők a családfapályázat alkotásai, az Magyar László Gimnázium pedagógusainak tablói, az iskola évkönyve, s jókat lehet nevetni az aranyköpések falánál. (Ezt egyébként saját emlékekkel is lehet bővíteni, és az utókor számára üzenetek is hagyhatók.) A művelődési központban 15 órától ünnepi gálaműsort tartanak, a gimnáziumban pedig egész nap lehetőség lesz osztálytalálkozókra, filmek, fotók megtekintésére, saját tablók megkeresésére.

Az eseményre olyan családfapályázatokat is vártak a szervezők, amelyen a jelentkezők megjelenítik a „gimnáziumi rokonokat”, illetve az iskola falai között kezdődött, később házassággal végződő kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában