Akkreditálás

2022.11.24. 09:30

Jövőre a Garayban is nyelvvizsgázhatnak a diákok

Tegnap aláírták a Garay János Gimnáziumban azt a megállapodást, amelynek köszönhetően jövő évtől az iskola DSD II. közép- és felsőfokú német nyelvvizsgahely lesz.

Farkas Eszter

Antje Heinicke (balról), Kirsten Ahlers, Heilmann Józsefné és Gerzsei Péter írták alá a dokumentumot (Fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Denes Martonfai

Újabb fontos szolgáltatás érhető el a jövő évtől a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban, melynek köszönhetően az iskola a német állam által támogatott Deutsches Sprachdiplom II. (DSD II.) közép- és felsőfokú nyelvvizsgahelye lesz.

– Másfél évvel ezelőtt indítottuk el a DSD II. nyelvvizsga akkreditációját, amit a hitelesítő testület elfogadott, így ennek köszönhetően most aláírhattuk az együttműködési megállapodást. Ez lehetővé teszi, hogy a gimnáziumban a tanulóinkat ingyenesen felkészítsük a DSD II. nyelvvizsgára. Megszerzésével diákjaink számára lehetőség nyílik felvételizni, illetve tanulni Németország különböző egyetemein – tájékoztatta lapunkat Heilmann Józsefné, a gimnázium igazgatója.

Az aláíráson részt vett Kirsten Ahlers, a Német Nagykövetség Kulturális attaséja, Antje Heinicke az akkreditáció szakértője, akik ajándékkal lepték meg Gerzsei Pétert, a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatóját és a gimnázium igazgatóját.

Heilmann Józsefné elmondta, diákjaik és tanáraik számára is számos új lehetőség nyílik ezáltal, hiszen amellett, hogy ingyenesen vehetnek részt az oktatásokon és a németországi cserediákprogramon, a DSD II. nyelvvizsga Németországban általánosan elfogadott bizonyítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában