Időközi választás

2022.11.07. 14:20

Próbaválasztást tartottak Szekszárdon

Vasárnap, november 13-án időközi önkormányzati képviselőválasztás lesz a szekszárdi 4-es számú választási körzetben, hogy a felsővárosiak voksaikkal eldöntsék, kit választanak Szekszárd Közgyűlésébe, a Csillagné Szánthó Polixéna elhunytával megüresedett tisztség betöltésére.

Szepesi László

A felkészülés jegyében a szavazókörök jegyzőkönyv vezetői, modellezve a választást a szavazókör nyitásától a zárásáig, próbaválasztást tartottak. (Fotó: M. D.)

A Mérey óvodában, a Babits és a Bezerédj iskolában lévő öt szavazókörben a hétfői nyilvántartás szerint, 2747-en dönthetnek arról, hogy a szavazólapon szereplő három személy – Jantner Lászlóné, az Éljen Szekszárd Egyesület, Szollár Zoltán, a Fidesz KDNP, és Babos László, a Mi Hazánk jelöltje – közül ki legyen a képviselőjük.

Hétfőn délelőtt a városháza dísztermében a felkészülés jegyében a szavazókörök jegyzőkönyv vezetői, modellezve a választást a szavazókör nyitásától a zárásáig, próbaválasztást tartottak. Ennek során jöttek statiszták, mint szavazópolgárok, érvényes, mások érvénytelen okmányokkal. Akik szavazhattak, bedobták a kitöltött lapot az urnába, majd ezek alapján a jegyzőkönyvvezetők elkészítették az eredményt dokumentáló jegyzőkönyvet, s annak helyességét a hivatal szakemberei ellenőrizték.

Dr. Gábor Ferenc, Szekszárd jegyzője elmondta: a képviselőválasztáson csak érvényes okmányok birtokában lehet szavazni. (Fotó: M. D.)

Dr. Gábor Ferenc, Szekszárd jegyzője elmondta azt is, hogy már nincs járványhelyzet, így vasárnap, a reggel hattól este hétig tartó képviselőválasztáson csak érvényes okmányok birtokában lehet szavazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában