Végzős diákok

2022.11.19. 17:25

Szalagtűző, végre maszk nélkül

Az elmúlt két év járványügyi viszontagságai után idén végre nem fenyegette veszély a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium szalagtűzőjének megtartását. Ráadásul ezúttal a maszk és az oltási igazolvány sem volt szükséges a Lovardában pénteken lebonyolított rendezvényre történő belépéshez.

Steinbach Zsolt

Fotó: Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium /Facebook

Idén az 12. A osztályból 29, a B-ből 19 diák kapta meg a szalagot az alsóbb évesektől, ami emlékezteti a végzősöket, hogy múlnak a gyermekévek, és bő fél év múlva búcsút kell venniük az alma matertől, nem mellesleg pedig érettségizni is kellene.

A matura rémképe azonban nem befolyásolta a szalagtűző hangulatát, ami most is ünnepélyes és megható volt. A program a hagyományokhoz híven zajlott: elbúcsúztak a 11.-esek, a végzősök és Novothné Bán Erzsébet igazgatónő is. Volt meglepetés zene a gimnázium zenekara révén és a szalagtűzés mellett a szülőkkel való tánc, végül a látványos keringők sem maradhattak el.

Az ünnepség utáni bálon sok diák maradt a Lovardában. A végzősök ezt követő partyját Domboriban tartották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában