Közlekedés

2022.11.10. 14:00

Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút Zrt. Tolnában is

Megkezdődött a téli üzemeltetési időszak november 10-én reggel hét órakor Tolna megyében is, adta hírül sajtótájékoztatóján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága.

Farkas Eszter

Fotó: Makovics Kornél

– A mai naptól nulla-huszonnégy órás szolgálatban, azaz tizenkét órás váltott műszakokban dolgoznak a Magyar Közút (MK) munkatársai országosan – tizenkilenc megyei igazgatóságán, kilencvenöt mérnökségén és a központi irányításban – a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – mondta el Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.

Mint megtudtuk, évközben elvégezték a legfontosabb intézkedéseket, így az utak felkészítését, a gépszemlét, a humánerőforrás oktatását – megyénkben jelenleg több mint százötven főt foglalkoztat a cég –, a hófogórácsok és hálók kihelyezését. Ezt már múlt héten pénteken láthattak is a közlekedők a 6-os úton, Dunaszentgyögy-Csámpa közelében a Püspök dombnál. Hálóval országosan mintegy négyszáznyolcvannyolc kilométernyi útszakaszt védenek.

Frazon Ferenc, a MK osztályvezetője ismertette a megyénkre vonatkozó legfontosabb adatokat, majd elmondta, kiemelten kérik az autósokat, hogy nyári gumijukat mielőbb cseréljék le téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. Ezzel tudják ugyanis leginkább segíteni a munkájukat amellett, hogy csak így van lehetőségük a biztonságos közlekedésre. Az őszi és téli hónapokban is érdemes a közlekedőknek előbb elindulniuk az utazási céljuk felé, hiszen az időjárási viszonyok miatt muszáj plusz idővel kalkulálniuk. Érdemes utazás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről, amit megtehetnek a társaság megyei diszpécserközpontjai mellett a társaság útinformációs szolgálatánál is.

 

A megyei diszpécsperközpont elérhetősége: +36-74/819-501. Online tájékozódhatnak a www.utinform.hu oldalon és a kamera.kozut.hu oldalakon.

Az osztályvezető elmondta, napi kapcsolatban állnak az Országos Meteorológiai Szolgálattal, akik tizenkét órás előrejelzést küldenek számukra.

Az elmúlt évben jelentősen megújult a cég gépparkja, ugyanis országosan hatvanhat új teherautót és harminckét új Unimogot sikerült munkába állítani, melyek már a tavaly téli időszakban is szolgálatot teljesítettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában