Hófogórácsok és hálók

2022.11.05. 13:32

Készülnek a téli üzemmódra a Magyar Közút Zrt. munkatársai

Igaz, enyhe novembert ígérnek, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai már készülnek a hűvösebb napokra.

Ábrahám-Gazsó Rita

Hófogók telepítése -6-os út, Dunaszentgyögy-Csámpa, Püspök domb

Fotó: Molnár Gyula

Az országos, több mint harmincezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra vált. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is váltott, 12 órás műszakokban dolgoznak a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján a szakemberek.

Fotós: Molnár Gyula

Az elmúlt évben jelentősen megújult a cég gépparkja, ugyanis 66 új teherautót és 32 új Unimogot sikerült munkába állítani, melyek már a tavaly téli időszakban is szolgálatot teljesítettek. Bár az időjárás előrejelzések enyhe novembert jeleznek, azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége, már most megkezdték a hófogórácsok és hálók kihelyezését Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai.

Ez országosan mintegy 488 kilométernyi útszakaszt érint. Ezt láthatták pénteken is például a 6-os úton, Dunaszentgyögy-Csámpa közelében a Püspök dombnál az arra közlekedők. Igaz, az utak egyenlőre cseppet sem csúszósak, a szakemberek már most arra kérik az autósokat, hogy nyári gumijukat még a tartós fagyok előtt cseréljék át téli közlekedésre alkalmas, megfelelő minőségű és állapotú abroncsokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában