Díjátadó

2022.12.23. 09:30

A zaklatás és a rasszizmus is téma volt

Kihirdették a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által kiírt plakátpályázat győzteseit.

TEOL

A díjkiosztón 14 pályamunkát jutalmaztak a szervezők (Fotó: TMRFK)

A két együttműködő szervezet idén harmadik alkalommal hirdette meg pályázatát a gyermekek művészeti fejlődése érdekében. Az alsó- és felső tagozatos diákok szabadon választott, őket leginkább foglalkoztató témában készíthették el alkotásaikat. A néhány hét alatt, amíg a tanulóknak lehetőségük volt a pályaműveket elkészíteni, csaknem 300 pályamunka érkezett. Az alkotások számos témát feldolgoztak: a háborút, az internetes zaklatást, a közlekedést és a rasszizmust is.

A beérkezett rajzok, plakátok közül a Huszárik Imre, a Garay János Gimnázium igazgatóhelyettese, rajztanár vezette öttagú zsűri választotta ki azt a 14 pályaművet, amelyek díjazásban részesültek. Az alsós és felső tagozatosok között a három-három helyezetten túl nyolc alkotást különdíjjal jutalmaztak a szervezők.

Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke (jobbról a harmadik) is adott át ajándékot a díjazottaknak (Fotó: TMRFK)

A pályázat eredményhirdetését december 22-én a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság épületében tartották meg. A díjkiosztón a rendőrség Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport tagjain – Orsós Zoltán őrnagy, Bőhm Rita őrnagy és Komlósiné Kiss Anett őrnagy – kívül jelen volt Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke és az országos, valamint a megyei cigány önkormányzat több képviselője, így Pongó Ignác, Orsós István, Balogh László és László József is, akik mindannyian különdíjakat adtak át a gyerekeknek.

Iregszemcsétől Gyulajon, Pálfán és Faddon át Bátáig a megye számos pontjáról érkeztek diákok az eredményhirdetésre, ahol a szervezőknek minden díjazott arcára sikerült mosolyt csalni, hiszen mindannyian értékes ajándékokkal térhettek haza.

A díjazottak

Alsó tagozat: Csáki István (Gyulaj), Stocker Soma–Orsós Imre (Fadd), Kutasi Dorina (Iregszemcse). Különdíjas: Cooper Bence (Őcsény).
Felső tagozat: Jaksa Zsombor (Bikács), Kohl Hanna (Pálfa), Szalai Regina (Simontornya). Különdíjasok: Orsós Laura (Bogyiszló), Orsós Edina (Gyulaj), Lukács Laura (Báta), Nagy Virág Ilona (Báta), Kovács Lilla Erika és Szücs Dorina (Pálfa), Orsós Mercédesz (Értény), Kaszanov Krisztián (Pálfa).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában