Utolsó szentmise

2022.12.23. 18:30

Elbúcsúzott a hívektől Simon Ferenc János pincehelyi plébános

Ötvennégy év lelkipásztori szolgálat után elköszönt a hívektől Simon Ferenc János tiszteletbeli esperes, nyugalmazott pincehelyi plébános.

TEOL

Felföldi László megyéspüspök (balról) és Kovács József püspöki titkár búcsúztatta Simon Ferenc János plébánost (Fotó: Pincehelyi plébánia/Fülöp Zsófia)

A Pécsi Egyházmegye képviseletében Felföldi László megyéspüspök és Kovács József püspöki titkár búcsúztatta az elköszönő plébánost december 18-án a pincehelyi Sarlós Boldogasszony-templomban celebrált ünnepi szentmisén – adott hírt az eseményről honlapján a Pécsi Egyházmegye.

Mint írják, Simon Ferenc János Szekszárdon született 1945. február 7-én és 1968. június 23-án szentelték pappá a pécsi székesegyházban. Papsága első éveiben káplánként szolgálat Görcsönyben, Ozorán és Sásdon, majd Berkesden.

Első plébánosi kinevezése 1976-ban Pálfára szólította, majd 1987-től Gyönkön, 2000-től Tevelen, 2010 júliusától 2022 decemberéig a pincehelyi Sarlós Boldogasszony-templom plébánosa volt, az utóbbi két évben nyugalmazott lelkipásztorként vezette a plébániát. Tiszteletbeli esperesi címmel 2000 februárjában tüntették ki. A Pécsi Püspöki Bíróságon 2008 decembere és 2022 májusa között egyházmegyei bíróként szolgált.

Simon Ferenc János nyugalmazott plébános átvehetett a Pincehelyért Emlékérmet

Simon Ferenc János a nyugalmazott lelkipásztori éveit a Vásárosdombóhoz közeli Skóciai Szent Margit Otthon lakójaként tölti. Utóda a pincehelyi plébánián 2023. január 1-től Lábár Tamás szekszárdi káplán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában