Szekszárd Mindenkor

2022.12.06. 12:30

Fotópályázat a megyeszékhely büszkeségeiről

Hagyományteremtő szándékkal hirdeti meg a 7100 - a Városod Egyesület a “Szekszárd Mindenkor” fotópályázatot, melynek célja, hogy az alkotók lencséjükön keresztül, egyedi látásmóddal mutassák be városunk természeti és épített örökségét, az itt élők ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire büszkék lehetünk a Tolnai megyeszékhelyen.

TEOL

Forrás: 7100 - a Városod Egyesület

A 7100 a Városod Egyesület az alábbiak szerint pályázatot hirdet:

A kezdeményezés lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra is – legyen profi vagy hobbifotós -, hogy alkotásaikat a nagyközönség előtt is megmutassák. A zsűri olyan képeket vár, amelyek megfelelnek a kiírás technikai feltételeinek, valamint alkalmasak arra, hogy kulturális és fotográfiai hagyományainknak megfelelően vándorkiállításokon, és a pályázat legjobb képeit tartalmazó albumában megjelenjenek.

Két kategóriában lehet pályázni:

1. Természet és táj

2. Épített és tárgyi örökség

Pályázati feltételek:

2021. január 1. napjától készült fotók kerülhetnek feltöltésre, de fotósorozat részeként korábban készült képek szerepelhetnek, amennyiben a sorozat tartalmaz legalább egy, a megadott időszakból származó képet is.

A pályaműveket emailben - személyes adatokkal, a kép címével és a kategória megjelölésével együtt küldjék el az alábbi címre: [email protected].

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok, amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be.

Egy pályázó maximum kettő pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 5 képből álló sorozatok. Egy kép nem szerepelhet több kategóriában, illetve nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

A sorozatok elbírálásakor a zsűri kihagyhat képeket, illetve átemelheti azokat egyedi kép értékelésére.

Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

A képek 5-20 MB méretűek lehetnek, JPG formátumban. Rövidebbik oldaluk minimum 2100 pixel, a hosszabbik pedig nem haladhatja meg a 6000 pixelt. A képtömörítési minőség 100%-os legyen. A döntős képeket a pályázat kiírója bekérheti RAW /nyers/ formátumban, az esetleges módosítások kiküszöbölése érdekében.

Kategóriák:

1. Természet és táj (egyedi és sorozat)

Természeti kincseink, növény és állatvilágunk, dombjaink-szurdokaink, vizeink

2. Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat)

Népi építészeti emlékeink, műemlékeink, valamint korunk legmodernebb épületei, épületegyüttesei, városrészeink, köztéri szobrok, középületeink belső tereit díszítő alkotások, egyedi művészeti alkotások

Díjazás kategóriánként:

1.helyezett: 100.000 Ft /értékű vásárlási utalvány/

2.helyezett: 75.000 Ft /értékű vásárlási utalvány/

3.helyezett: 50.000 Ft /értékű vásárlási utalvány/

A pályázat értékelése:

A pályaműveket a 7100 a Városod Egyesület három tagú zsűrije bírálja el.

Beadási határidő: 2022. december 15. (csütörtök) 24:00 óra

Az eredményhirdetés 2022. december 31-én várható.

Kérjük, hogy a sikeres pályázat benyújtása érdekében olvassa el a pályázat általános szerződési feltételeit és annak függelékeit!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában