Időközi választás

2022.12.11. 15:01

Hamarosan kiderül, marad-e a régi polgármester Ozorán

Még néhány óra hátra van az ozorai időközi választás lezárultáig, de már eddig is jelentős számban járultak az urnákhoz a helyiek – tudtuk meg a helyi választási irodától.

Gazsó Rita

Időközi önkormányzati választást tartanak Ozorán (Fotó: Mártonfai Dénes)

A kora reggeli órákban megkezdődött az időközi választás Ozorán. A soron kívüli helyi önkormányzati voksolást az tette indokolttá, hogy szeptember 13-án egy közel négy órás önkormányzati ülés végén négy-kettő arányú szavazással feloszlatta magát a testület azzal az indokkal, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Az időközi választást a mai napra tűzték ki. A szavazás komolyan foglalkoztatja a helyieket, ami abból is látszik, hogy az ilyenkor szokásosnál nagyobb számban indultak mind a polgármesteri, mind pedig a képviselői helyekért.

Nagy Istvánné, a jelenlegi polgármester már a testület feloszlatása után jelezte lapunknak, hogy újra meg kívánja méretni magát, rajta kívül még ketten, Tischler Csaba független és Sümegi Gábor, a FIDESZ-KDNP jelöltje indult a választáson a településvezetői pozícióért. A képviselői helyekért összesen 25 képviselőjelöltre, Sárközi Lajosra, Sztojka-Kovács Gyulára, Kovácsné Biczi Erikára, Pfeifer Tivadarra, Molnár Györgyre, Iszkádi Zoltán Györgyre, Simon Gyulára, Jádi Zoltánra, Turós Róbertre, Oroszi Sándorra, Pfeifer Gáborra, Baráth Gáborra, Gubritzky Gyulánéra, Baranyai Istvánnéra, Nagy Péterre, Lendvai Krisztiánraa, Dobos Zoltánra, Döllesné Csepregi Erikára, Siklósi Jánosra, Tischler Csabára, Nagy Gáborra, Rajna Pál Istvánra, Turós Istvánra, Kerekes Istvánnéra és Farkas Gergő Gyulára lehet szavazni.

Már kora reggeltől sokan járultak az urákhoz Ozorán, igen magas a részvételi arány – tudtuk meg Pusztai Beáta jegyzőtől, a Helyi Választási Iroda vezetőjétől. A 13.30 órai adatok szerint az ezerkétszázötven választópolgárból az egyes körzetben 648 szavazásra jogosult lakosból 281-an szavaztak, a mozgóurnás voksok nélkül, amellyel még most indulnak el a szavazóbizottság tagjai, a kettes körzetben pedig ahol már megtörtént a mozgóurnás szavazás, a 606-ból már 330-en adták le voksukat. A választásra jogosult szavazóknak, így a nap közepére hozzávetőleg a fele élt a lehetőséggel.

Annak ellenére, hogy felfokozott a hangulat és komoly várakozás előzi meg a választási eredményeket, minden rendben történt a választási körzetekben, a jegyző semmilyen problémáról nem tudott beszámolni. A Helyi Választási Iroda vezetője elmondta, hogy a legutóbbi, 2019-es választáson mintegy 900-an szavaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában