Ünnepi készülődés

2022.12.19. 15:50

Jó célt szolgált a nyugdíjas klubok sütivására

Szabó Péter, Paks polgármestere gyújtotta meg a negyedik gyertyát az atomváros adventi koszorúján december 18-án, vasárnap. Mint mondta, karácsony a világon szinte mindenhol jelenlévő hagyomány, szokás, hangulat - tudósított az aranyvasárnapi eseményről a TelePaks.

TEOL

Szabó Péter polgármester gyújtotta meg a negyedik gyertyát a paksi adventi koszorún (Fotó: Molnár Gy.)

– Hiszem, hogy ünnep csak ott lesz, ahol Krisztustól nem fosztják meg karácsony idejét S ha így nézzük, akkor közel az idő, hogy megünnepeljük, hogy Isten egy gyermek arcában végleg kibékült az emberrel – hangsúlyozta ünnepi beszédében Szabó Péter. – Ezért advent negyedik vasárnapjának egyik legfontosabb üzenete: sürget az idő, hogy kibéküljek önmagammal, a rám bízottakkal, a világgal. Mindazért, hogy az ünnep eredendő békéje tölthesse be szívünket, otthonainkat.

– Az a béke, melyről az ókori zsidó gondolkodás vallja, hogy nem pusztán a háború hiánya. A zsidóság gondolatai szerint a béke forrása három dologból tevődik össze: a szív békéje nem létezik család közössége nélkül. Ezért kívánom, hogy karácsony ünnepén legyen teljes minden családban az egymásra találás, és az egymást szolgáló szeretet tiszta öröme.

Szabó Péter polgármester mondott ünnepi beszédet (Fotó: Molnár Gyula)

– A munka és a belőle fakadó gyarapodás nélkül nincs békés élet. Kívánom, hogy tudjunk értékelni minden jót, amit elértünk munkánk gyümölcseként és bízom abban is, hogy az újév minden kihívása mellett jelen lesz családjainkban a gyarapodás öröme és a belőle születő béke – tette hozzá a városvezető. – Az Ószövetségi ember békéjének harmadik forrása a Végtelennel való harmónia, vagyis a teremtettség megélésnek öröme. Ma már, ha közlekedünk, talán mindenki GPS-t használ, melynek van egy fontos szolgáltatása: az újra tervezés.

– Kívánom, hogy advent fényeinek teljességénél tervezzük újra útjainkat, ha szükséges a szív békéje felé alázatban, egyszerűségben, megbocsátásban, a Végtelenbe kapaszkodó reményben, a szív szeretetének megannyi igaz arcában. Így kívánok békés karácsonyt és áldott Újévet! – zárta beszédét Szabó Péter.

A gyertyagyújtás után az Intim Torna Illegál zenekar korábbi frontembere, Dorogi Péter, a keresztény-rap műfajában „utazó” Tibes, valamint Oláh Gergő színpadi műsora következett. Az Adventi Udvar aranyvasárnap is várta a látogatókat, akik a paksi és a dunakömlődi nyugdíjasklubok jótékonysági sütivásárán is adakozhattak. A TelePaks beszámolója szerint a bevételt rászoruló családoknak ajánlják fel, akikhez a Paks Kistérségi Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának közreműködésével jut el az adomány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában