Közgyűlési döntések

2022.12.21. 17:30

Többet kell majd fizetni a parkolásért Szekszárdon

Éles csipkelődésektől sem mentes hozzászólásokkal kezdődött a szekszárdi közgyűlés szerda délutáni, az idei évben utolsó és rendkívüli ülése.

Sz. L.

Nyolc éve nem változtak a parkolási díjak Szekszárdon. Eddig. (illusztráció, MW)

Fotó: Szakony Attila

Ezen a testületnek, a hamarosan lejáró határidő miatt, két fontos napirendi pontban kellett döntenie. Az első, ahogy Zaják Rita tanácsnok asszony fogalmazott, nem egy vidám történet, ugyanis pénzről, a helyi közlekedési járatok tarifáiról, a parkolási- és a piaci, vásári díjakról kellett határozni.

Az elején vita volt arról is, hogy az előterjesztést illetően a gazdasági bizottság ülésén született, vagy nem született megegyezés. Az Éljen Szekszárd frakció több képviselője jelezte, ezért nem is fog szavazni. A vita során többen kifejtették, az emelés elkerülhetetlen, s bár vannak városok, ahol nincs parkolási díj, ám minden megyei jogú városban fizetni kell a várakozásért. Továbbá azt is, hogy Szekszárdon nyolc éve nem változtatott a közgyűlés a parkolási díjakon. Elmondták, a többlet pénz jelentős részét elsődlegesen a parkolóhelyek fenntartására, javítására, üzemeltetésére kellene fordítani.

A szekszárdi közgyűlés rendkívüli ülést tartott (illusztráció, Kiss A.)

A busztarifával kapcsolatban a tanácsnok asszony módosító javaslata volt, hogy a tanulók bérlete ne változzon. Ezt, miként az előterjesztés többi részét is, a közgyűlés nyolc igen szavazattal elfogadta.

A testületnek még dönteni kellett a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. alapító okiratának módosításáról. Ezt a közgyűlés kérdések és vita nélkül 12 igen szavazattal elfogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában