Szekszárd

2022.12.18. 19:00

Varázslatos advent óriás karácsonyi angyallal

Változatos, tartalmas programokat kínált a családoknak a Szekszárdi Advent december 18-án is.

B. M.

Szekszárdi Advent (Fotó: Makovics Kornél)

Aranyvasárnap délelőttjén Varázslatos Advent címmel kézműves játszóház várta a gyerekeket és szüleiket a Babits Mihály Kulturális Központ Bödő termében - a nagy érdeklődés miatt két turnusban. Délelőtt telt ház volt, de délután kettő és öt óra között is nagyon sokan érkeztek a rendezvényre. A gyerekek mézeskalácsot készíthettek: a begyúrt tésztát ők nyújthatták, szaggatták és díszítették, a felnőttek pedig a kihelyezett sütőben tíz perc alatt megsütötték nekik.

Sok családot vonzott a Varázslatos Advent kézműves foglalkozás (Fotó: BMKK)

Volt játszósarok és kézműveskedés, amely során  kisgyerekek délelőtt karácsonyfadíszeket készítettek, kiscsizmát és korcsolyát varrtak, gyöngyöt fűztek, csillámtetkóval díszeleghettek. Délután képeslapokat, „Jókívánság Manó”-t, karácsonyi manót varrtak, arcot festettek, és ekkor is készítettek karácsonyfadíszeket. Mesekönyv csere-berére is volt lehetőségük, ha elhozták a régi megunt, de jó állapotú mesekönyvüket, akkor lecserélhették egy számukra teljesen újra. A szervezők az eseményen meleg teával is kedveskedtek a gyerekeknek.

A délutáni, szabadtéri programban a látogatók találkozhattak a karácsonyi angyallal - egy óriásbáb alakjában. Radnai Erzsébet énekes műsorát követően 17 órakor Gyurkovics János, Szekszárdi alpolgármestere és dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor gyújtotta meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún. Ezután a megyeszékhelyen felnőtt, csodás hangú színésznő, Vágó Bernadett műsorának tapsolhattak az érdeklődők.

Szombat este a Barbária fergeteges hangulatú rock & roll koncertet adott a kulturális központ rendezvénytermében, vasárnap viszont apró változás történt: Falusi Mariann hirtelen megbetegedése miatt a Pop, Swing & Soul koncerten Náray Erika színész-énekesnő ugrott be az egykori Pa-dö-dő alapító helyett. 

December 19-én, hétfőn is folytatódik az adventi program a Szent István téren: 17 órától a Wunderland Kindergarten Christkindl Spiel című műsorát hallgatják az érdeklődők, őket a Babits Mihály Általános Iskola, majd 18 órától a Dienes Valéria Általános Iskola adventi előadása követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában