Verseny

2022.12.08. 18:00

Vizes témakörben vetélkedtek az I. Bélában a diákok

Az I. Béla Gimnáziumban idén is megrendezték a már nagy hagyományokkal rendelkező Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedőt, amelyre a megye általános- és középiskolás csapatai nevezhettek.

Farkas Eszter

Vetélkedő az I. Béla Gimnáziumban

Fotó: Makovics Kornél

A környezetvédelem iránt érdeklődő diákok most a csapadék, a természetes vizek védelme és a klímaváltozás témakörével foglalkozhattak, ezeket járták körbe az elődöntőn és a december 7-én lezajlott döntő során.

A versenyre több mint harminc csapat jelentkezett. Az első fordulóban egy feladatlapot kellett kitölteni a pályázóknak, akik közül a tizenegy legjobban teljesítő csapat került be a döntőbe.– A szóbeli forduló változatos feladatokból állt – tájékoztatta lapunkat a versenyszervezője, Somogyvári Orsolya. – A csapatok forgószínpad szerűen, három helyszínen mérték össze tudásukat. A Neumann-teremben a diákok bemutatták az előzetesen elkészített kutatómunkájukat, melyben a saját csapadékmérőjükkel gyűjtött adatokat dolgozták fel.

Sok nagyon érdekes, alapos előadást láthattunk. Ezzel párhuzamosan a gimnázium természettudományos laborjában folytatódott a megmérettetés, ahol vízmintákat kellett vizsgálniuk a résztvevőknek. A harmadik helyszínen számítógépes feladat várta a csapatokat. A versenyzők alaposan felkészültek, ügyesen megoldották a feladatokat.

Az okleveleket Hajós Éva, a gimnázium igazgatója és Komjáthy Dóra, a zsűri elnöke adta át. A szóbeli döntő minden résztvevője tárgyjutalomban részesült. A verseny lebonyolításához a Tolna Megyei Önkormányzat nyújtott anyagi támogatást, a megnyitón Zsikó Zoltán alelnök köszöntötte a résztvevőket.

A vetélkedő általános iskolai kategóriáját a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Maszat csapata nyerte, míg a középiskolás kategóriában az Energetikai Technikum és Kollégium Vízszámla nevű csapata bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában