Könyvbemutató szakmai program

2023.01.28. 14:30

A miniszterelnök győzelemre játszik

Orbán Viktor győzelemre játszik címmel könyvbemutató szakmai programot tart a szekszárdi Mathias Corvinus Collegium (MCC) január harmincegyedikén, kedden kora este öt órától Tolna vármegye székhelyén, a Hunyadi utca 5. szám alatt.

Brunner Mónika

Orbán Viktor győzelemre játszik címmel könyvbemutató szakmai programot tartanak Szekszárdon.

Forrás: Shutterstock

Este hat órától kötetlen beszélgetés veszi kezdetét. A vendég a könyv szerzője, Thibaud Gibelin történész, az MCC vendégoktatója lesz. 

A kötet ismertetője boncolgatja, hogy vajon mi vezet ahhoz, hogy az ember a történelem részese legyen: jókor lenni jó helyen vagy rosszkor lenni rossz helyen? Hiszen a huszadik században sokan voltak, akik hirtelen ott találták magukat a forgatag közepén, holott nem tettek mást – és nem tettek kevesebbet –, mint kiálltak az elveik, a hitük, a meggyőződésük, az embertársaik vagy éppen a nemzetük mellett. Nem állt szándékukban történelmet írni, de a helyzet úgy kívánta, hogy cselekedjenek.

Átok vagy áldás, ha olyan szerepet oszt ránk a sors, amelyet az utódok is számottevőnek tartanak majd? Egyáltalán a személy alakítja a történelmet, vagy a történelem alakítja a jellemet?

A könyv szerzője ebből a perspektívából vizsgálja Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének a szerepét a visegrádi országok és Európa közelmúltjában, karakterét és indíttatásait pedig történelmünkből, annak fordulataiból, tanulságaiból és tradíciójából vezeti le.

Az előadáson angol nyelvű, szinkrontolmácsolást biztosítanak. A részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, amely határideje a hétfői nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában