Közlekedés

2023.01.28. 19:30

A vonatok gyakran késnek, de ezért nem a személyzet a hibás

A vonatok késnek, panaszolják olvasóink. Egyetértve abban, hogy ezért nem a kalauzt, vagy a mozdonyvezetőt kell hibáztatni.

BAMA

Az utasok gyakran panaszkodnak a vonatok késése miatt

– Rendszeresen utazom vonattal Budapestre. Már csak nevetni tudok azon, hogy amikor ismerőseim megkérdezik hogy mivel érkeztem, és a válaszom az, hogy vonattal, akkor a következő kérdési mindig az: Mennyit késett? Mert sajnos tényleg az megy ritkasáégszámba, hogy menetrend szerinti időben futunk be az állomásra. De ezért nem a személyzet a hibás, ezt nagyon fontos kiemelni. Éppen ezért én inkább eleve úgy számolok, hogy a késésnek is adok esélyt. Könyvet mindig viszek magammal, így el tudom ütni az időt – osztotta meg tapasztalatait egy olvasónk.

Más a következőképp látja a problémát: – Egyre kevesebb az utas a vonatokon, amin szerintem nem kell csodálkozni. Budapestre utazom rendszeresen, régebben vonattal mentem, de megelégeltem a kiszámíthatatlanságot. Többször volt olyan kellemetlen élményben nekem is részem – ahogy azt egy olvasótársam már leírta –, hogy a kalauzt kezdték szapulni az utasok a késések miatt. Én nem a személyzetet hibáztattam, de tény, hogy többször adódott kellemetlenségem a késések miatt, ezért kénytelen voltam más megoldást találni. Egy autóval utazunk négyen ismerősök, összehangolva a programjainkat. Nincs késés, és így nem is drágább, mint a vonat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában