Dél-Dunántúl

2023.01.03. 19:10

Egy különleges tehetséggondozó projekt a régióban

Az előző tanévben a Pécsi Tudományegyetem Deák Ferenc gyakorlóiskolájában a Nemzeti Tehetség Program pályázatának keretében egy olyan komplex tehetséggondozó programot teszteltek, amely a régióban is egyedülálló.

TN

A programban résztvevő diákok eljuthattak a paksi Atomenergetikai Múzeumba is (Fotó: PTE)

Több mint 80 kisdiák – negyedikestől hatodikosig – a tanév során hat alkalommal gyűlt össze a Pécsi Tudományegyetem gyakorlóiskolájában. Mint arról a Pécsi Tudományegyetem tájékoztatott, a fiatalok egész délelőttjüket annak szentelték, hogy elmélyülhessenek a matematika szépségeiben, annak izgalmas világában, felfedezhessenek új, érdekes összefüggéseket, és emellett még jól is érezzék magukat.

A szakmai munkát gyakorló tehetséggondozó oktatók, tanárok, tanítók segítették, akik az oktatási rendszer különböző szegmenseiből érkeztek. Ezeken a szakmai délelőttökön a tanulás mellett mindig volt lehetőség együttes játékra, ismerkedésre, közösségi élmények szerzésére. Ebben nagy segítségükre volt az iskola tehetségmentora.

A programban résztvevő diákok az évad során egy délelőttöt más tudományterületekre kalandozással töltötték: ismerkedhettek a robotikával és a fizikával is a LEGO oktatási készleteinek használatával. Ezen felül a legkitartóbb diákok a tanév végén, májusban egy tanulmányi kirándulással koronázhatták meg addigi munkájukat, amelynek során ellátogattak a Paksi Atomerőműbe és a Csodák Palotájába, Budapestre. Az évad végén minden résztvevő diák tanúsítványt és egy ajándékcsomagot kapott.

Lovas Zoltán, a program szakmai vezetője elmondta: „Bízunk benne, hogy lehetőségünk lesz 2023-ban is hasonló módon megrendezni tehetséggondozó programunkat, és hasonlóan sok tehetséggel sikerül megszerettetni a matematikát.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában