Pályázat

2023.01.20. 08:00

Gyermekrajzokat várnak a menyasszonyokról

„Én, a menyasszony – Az én menyasszonyom” címmel hirdetett rajzpályázatot három és tizenkét év közötti gyermekek számára a Magyar Nemzeti Múzeum. A közleményükben ismertetik, hogy Magyar Menyasszony címmel egy igazán különleges, mindenkit megérintő kiállítással készülnek decemberben, amelyet több kapcsolódó esemény és program előz meg.

Brunner M.

Ehhez kapcsolódóan hirdették meg a gyermekrajzpályázatot három korosztályban. A háromtól hatéves óvodásoknak, az általános iskola elsőtől harmadik osztályos diákjainak és az általános iskola négytől hatodik osztályos tanulói számára. A rajzok beküldésének határideje február hetedike. A rajzokat e-mailen várják a [email protected] címre. A gyerekeknek azt kell lerajzolniuk, hogy milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják a menyasszonyokat. 

Portrait,Of,Lovely,Girl,Drawing,With,Colorful,Pencils
Illusztráció: Shutterstock/Pressmaster

A pályázat kritériumai között szerepel, hogy az alkotások A4-es, vagy A3-as papírra készüljenek. A Bíráló Bizottság tagjai neves szakemberek, így dr. Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus, a projekt főkurátora, valamint Benes Anita divatmárkaalapító-tervező, a bizottság elnöke. A legsikeresebb művek alkotóit a múzeum díjakkal jutalmazza, és a pályaművekből válogatást mutatnak majd be a kiállításon. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján és a közönségszavazás eredményeként további értékes különdíjak, csoportos múzeumi programlehetőségek és ingyenes múzeumi belépők találnak majd gazdára. 

A decemberben megvalósuló Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállításon a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából ismerhetik majd meg az esküvői szokások, hagyományok, viseletek változását 1522 és 2022 között. A gyermekrajzpályázat mellett még több programmal készülnek, és hamarosan létrehozzák az ország legnagyobb online esküvői gyűjteményét is, a különleges darabokat pedig be is mutatják decemberben. 
A Magyar Nemzeti Múzeum addig is biztat mindenkit, hogy csatlakozzanak a Magyar Menyasszony című Facebook-csoportjukhoz, ahol bárki fotóval mesélheti el saját, vagy családjának esküvői történetét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában