Közös munka

2023.01.25. 17:30

Összegzést készített a képviselő

A közös munkában hisz a képviselő, aki nemrég áttekintette az eddig végzett munkát és összegezte az eredményeket. Például eltűnt a „vizuális poén”, járható egy utca eleje és nem képez kis tavacskát a patakba hulló csapadék.

Szeri Árpád

A közös munkában hisz Szollár Zoltán (Fotó: M. D.)

A legnagyobb közösségi portálon adott összegzést munkájáról, az eddig elért eredményekről Szollár Zoltán. A szekszárdi négyes számú választási körzet önkormányzati képviselője azt is közölte, hogy nemrég találkozott Ács Rezső polgármesterrel és dr. Gábor Ferenc jegyzővel. Mindkettőjüknek megköszönte az elmúlt években nyújtott támogatást, valamint azt a közreműködést, melynek eredményeként körzetében több munka is eredményesen zárult. 

Mint megjegyezte, szeretné, ha a Felsőváros – avagy, a helybeliek megnevezésével: a Fősőváros – visszakerülne a térképre. „Az itt lakók nagyon sokat tesznek, dolgoznak civilként környezetükért, így szerintem nagyobb külső támogatást is megérdemelnének” – fejezte ki óhaját bejegyzésében a képviselő.  Aki azt is hozzátette: nem kíván más tollával ékeskedni, viszont csak a közös munkában hisz.

Mindezek után az elmúlt hetekben-hónapokban megvalósított, avagy a jelenleg a megvalósítás folyamatába vont munkákról tájékoztatta a körzet lakóit. Elsőként ismertette, hogy mi történt azzal a fa oszlop darabbal, amit villamos vezetékek tartottak a Kablár-közben. „A telefon elosztó doboza miatt nem lehetett a fa oszlopot teljesen eltávolítani, a doboz egy oszlop darabon csüngött hetekig” – vázolta az előzményeket. A kép mára előnyére változott, eltűnt a „vizuális poén”. Az áram szolgáltatónak köszönhetően előbb a fa oszlop cseréje valósult meg, majd telefon doboz is megtalálta a helyét az új beton oszlopon. 

Megtörtént a „Fősővárosban” egy-két aszfaltjavítás is, de a képviselőnek nincsenek illúziói, maga is úgy látja, hogy ez csak részleges eredmény. „Tudom, még vannak és lesznek aszfalt lyukak (...), ez folyamatos szélmalomharc lesz, de a mi keresztünk” – idézzük idevágó megállapítását.

Viszont a Bethlen Gábor utca eleje ugyanúgy járható újra egy irányban, mint régen. A múlt év végén a 11-es számmal szemben megrogyott egy tanya főfala, ez veszélyeztette az arra járó járműveket, gyalogosokat. Mára ez a veszély megszűnt, miután az épületet elbontották. Szollár Zoltán az újonnan betonozott alapot látva reméli, hogy a tanyát újra felépítik, avagy legalább egy védőfal fog emelkedni a Bocskai utca felől, tekintettel a nagyobb esőzések idején az onnan lezúduló víztömegre. De a lényeg az – húzta alá a képviselő – , hogy újra átjárható a Bethlen Gábor utca eleje.

A Kablár-köz hídja alatt egy vastag beton csőből, mintegy másfél méter magasságból zúdul a Séd patak medrébe a a környéken összegyűjtött csapadék.  A mélyedés, tavacska kialakulásának elkerülése érdekében egykoron beton lapokkal bélelték ki a meder ezen szakaszát. Ám a víz ereje idővel ezt a betonozást is kivájta. A helyzeten a nemrég megvalósított felújítás változtatott, ennek köszönhetően a víz immár egy rendbe hozott fogadó részre hullik.

Szollár Zoltán végezetül nemcsak képviselőként, hanem a „Fősővárosban” élő lokálpatriótaként is megköszönte a helyi kábel szolgáltatónak a folyamatos fejlesztést, a korábbihoz képest magasabb minőséget jelentő üvegszálas vezetékek rendszerbe építését. Mondandóját így zárta: „A fejlesztés által jobb minőségű lesz a szolgáltatás, tv, internet, telefon. Köszönjük!”
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában