Egyházmegye

2023.01.02. 16:45

Tovább folytatódnak a Férfitalálkozók

Idén is folytatódnak a nagy sikerű Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében. A férfi kudarcai és sikerei kerülnek az elkövetkezendő előadásokon terítékre, valamint az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ az év első hónapjaiban.

TN-információ

Folytatódnak a Férfitalálkozók az egyházmegye több városában. A kép előterében Felföldi László püspök (Fotó: Pécsi Egyházmegye)

A Felföldi László pécsi megyés püspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító Férfitalálkozók sikere töretlen, az alkalmak a nagy érdeklődésre való tekintettel 2022 szeptemberétől tovább folytatódtak. A kezdeményezés célja az volt, hogy kiemelt figyelem irányuljon a férfiak, az apák kulcsfontosságú szerepére a családok vallási életében és egészséges légkörének megteremtésében. A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állítják előtérbe.

– Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a tematika vezérfonala. A négy nagy témában érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, valamint a lelkiségi élet kérdéseit – írta beszámolójában a Pécsi Egyházmegye.

A második évad új témaköreiben az ősz és az év utolsó hónapjai során az ember- és istenszeretet, valamint a férfi félelmei és reményei kerültek a fókuszba. Januárban és februárban a férfiak kudarcai és sikerei lesznek a fő témák. A tavaszi hónapokban az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ a találkozók résztvevői – a Férfitalálkozók második évada május 12-én ér véget.

Már lehet jelentkezni a zarándokvonatra
Pécsről is indul zarándoklat a csíksomlyói pünkösdi búcsúba, amelynek lelki vezetői Felföldi László pécsi megyés püspök, továbbá Burbela Gergely és Juhos Ferenc verbita szerzetesek lesznek. A Pécsi Egyházmegye közleménye szerint már várják a foglalásokat a május 25-én induló Boldogasszony zarándokvonatra. „A Pécsi Egyházmegye zarándokai korlátozott számban külön autóbuszokkal utazhatnak Budapestre a zarándokvonathoz, majd a búcsúról visszatérve Budapestről az eredeti felszállási helyükre” – közölték.

Fel- és leszállási lehetőségek az autóbuszokra Pécsen, Dombóváron, Tamásiban, valamint az M6-os autópálya melletti benzinkutaknál Szekszárdon, Pakson és Dunaföldváron lesznek. A zarándokok a Boldogasszony zarándokvonaton utazva Nagyvárad, Kolozsvár, Gyimesbükk, Csíksomlyó, Gyergyószentmiklós érintésével érkeznek meg szálláshelyükre.

A zarándoklatra január 31-ig lehet jelentkezni, a programról részletek a Pécsi Egyházmegye honlapján olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában