Földrengés

2023.02.12. 18:30

A törökországi atomerőműépítés dolgozói is segítik a mentést

Az Akkuyu Atomerőmű építésén dolgozók közül több mint kétszázan siettek a hét eleji törökországi földrengések bajbajutottjainak megsegítségére.

TEOL

Az atomerőmű építkezésén dolgozók közben gyűjtést szerveztek a földrengéskárosultaknak.

Forrás: Roszatom

Összesen 80 munkagéppel – autódarukkal, vontatókkal, traktorokkal, markolókkal és billencsekkel segítik a romok alatt rekedtek mentését. Az építkezésről 60 autóbuszt irányítottak a 170 kilométerre fekvő Adanába, amelyekkel a világ minden részéből érkező mentőalakulatokat és orvosokat szállítják a nemzetközi repülőtérről a földrengés sújtotta településekre.

Útban a munkagépek a földrengés sújtotta térségbe

Az atomerőmű építkezésén dolgozók közben gyűjtést szerveztek a földrengéskárosultaknak. Meleg ruhákat és más létszükségleti cikkeket gyűjtöttek Silifke, Kum Mahallesi és Taşucu településeken, ahol a dolgozók többsége él. A dolgozók és a helyi lakosok takarókat, hálózsákokat, ruhát, cipőt és más létszükségleti cikkeket vittek a gyűjtőpontokra, ahol kedd estig 4 tonnányi segély gyűlt össze, amelyet Silifke önkormányzata juttat el a rászorulóknak.

Gyűlik a segély a rászorulóknak

Részt vesznek az atomerőmű építésén dolgozók a véradásban is. A Nemzetközi Vörös Félhold a silifkei véradópontok mellett véradást szervezett Büyükeceliben, a munkások lakhelyén. Pénzadományokat gyűjtenek az Akkuyu Nuclear vállalat Ankarában és Moszkvában dolgozó munkatársai is.

Az Akkuyu Atomerőmű építési területén is érezhető volt a hétfői rengés, de a szakemberek megállapításai alapján az épületszerkezetekben, a darukban, illetve egyéb berendezésekben nem keletkeztek károk. Az építési-szerelési munkálatok folytatódnak.

Véradást tartottak Büyükeceliben
Forrás: Roszatom

Véradás Büyükeceliben

Anasztaszija Zotyejava, az atromerőművet építő Akkuyu Nuclear vállalat vezérigazgatója köszönetet mondott a dolgozóknak a segítségért. Mint mondta, egy emberként mozdultak meg a dolgozók, amikor  minden perc és másodperc számít a mentésben. Elmondta, hogy az eddigi segítségen túl mindaddig támogatják a mentést, ameddig csak szükséges. Anasztaszija Zotyejeva egyben elmondta: remélik, hogy sikerül minden túlélőt a romok alól kimenteni. A vezérigazgató részvétét nyilvánította a dolgozók nevében az áldozatok hozzátartozóinak, mint mondta, osztoznak a török nép gyászában és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában