Új plébánosa lett a városnak

2023.02.11. 15:40

Közmeghallgatást tartott a megyéspüspök

Felföldi László pécsi megyéspüspök közmeghallgatást tartott Simontornyán szerdán, annak apropóján is, hogy február elsejétől Sebestyén-Molnár Árpád atya személyében új katolikus plébánosa van a városnak.

Brunner Mónika

Felföldi László megyéspüspök közmeghallgatást tartott Simontornyán (Beküldött kép)

Felföldi László pécsi megyéspüspök a simontornyai Polgármesteri Hivatal nagytermében tartott közmeghallgatást, amelynek részleteiről Kovács József püspöki titkár számolt be lapunknak. 

– Püspök atya szándéka, hogy megismerje a híveket azokon a településeken, ahová új plébánosokat helyeztetett el, valamint tájékoztassa a híveket a változásról és a Magyar Katolikus Egyház mai helyzetéről. Simontornya előző plébánosa, Zab András atya Iregszemcsére került, Simontornya új plébánosa februártól Sebestyén-Molnár Árpád atya. Felföldi László megyéspüspök a közmeghallgatás előtt személyesen találkozott az új plébánossal, és beszéltek a simontornyai plébánia ügyeiről – tájékoztatott Kovács József püspöki titkár. 

Ismertette, hogy a közmeghallgatás teltházat eredményezett. A Városháza nagytermét Torma József polgármester bocsátotta a rendelkezésükre. Több településről érkeztek a katolikus hívek, de más valláshoz tartozók is.

Elmondta, hogy Felföldi László pécsi megyéspüspök beszélt arról, hogy folyamatosan csökken a papi hivatások száma. A Pécsi Egyházmegyében is egyre kevesebb a pap, ezért van szükség a hívek és a civilek bevonására a katolikus hitélet fenntartásához. A jelenlévőknek említette, hogy a Pécsi Egyházmegye hét helyszínen tart férfitalálkozókat, ahol a férfilét- férfilélek kérdéseiről esik szó. A közmeghallgatáson beszélt a családok válságáról, a megoldáshoz kérte a hívektől az együtt gondolkodást, fogadta a kérdéseket, valamint köszönetet mondott Simontornya segítségéért, hogy fellendülhessen a katolikus egyházélet.

Felföldi László megyéspüspök közmeghallgatást tartott (Beküldött kép)

Nehéz időket élünk, hiszen a covid-járvány és az orosz-ukrán háború okozta világméretű válság mindannyiunk életére jelentős hatással van. Kovács József püspöki titkár elmondta, ha az ember bízik az Istenben, ha van hite, akkor könnyebben túléli a válságos helyzeteket. Ebben segít a Magyar Katolikus Egyház templomi és plébániai programokkal, szentmisékkel, szentségimádásokkal. 

Idén hamvazószerda február huszonkettedikére esik, ekkor kezdődik a negyven napos nagyböjt, e húsvétvasárnapig, április kilencedikéig tart, melynek során a Pécsi Egyházmegye tizenegy településen tart nagyböjti lelkigyakorlatot Felföldi László megyéspüspök és a Pécsi Egyházmegye papsága közreműködésével. 

Tizenhét éve pap az új plébános 

A Pécsi Egyházmegye a római katolikus egyház egyik magyarországi egyházmegyéje, amit Szent István alapított 1009-ben. Az egyházmegye püspöki székhelye Pécs, katedrálisa a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház. Sebestyén-Molnár Árpád atya, Simontornya új plébánosa már a szerdai közmeghallgatás előtt bemutatkozott a híveknek. Az atya tizenhét éve pap, Döbröközről érkezett Simontornyára, jól ismeri a környéket, mert Nagydorogon is hosszú ideig szolgált. Sebestyén-Molnár Árpád atya nyitottan és lelkesen érkezett Simontornyára, első szentmiséjén arra buzdította a híveket, hogy bátran keressék őt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában