Völgységi Önkormányzatok Társulása

2023.02.21. 17:01

Megszavazták a társulás idei költségvetését

Zöld utat adtak szavazatukkal a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) polgármesterei a február 21-ei ülésen tárgyalt valamennyi napirendi pontnak.

Vizin B.

A társulás 2023-as költségvetéséről is döntöttek a polgármesterek (A szerző fotója)

Elsőként dr. Barcza Zsolt tájékoztatóját hallgatták meg a központi háziorvosi ügyelet 2022. évi feladatellátásáról. A szolgáltatást működtető BZS Bt. vezetőjének szavaiból kiderült, hogy tavaly is komoly próbatételt jelentett az ügyeleti rendszer megszervezése, és idén sem lesz ez másként. Mint fogalmazott, a humánerőforrás biztosítása az egyik kritikus pont. Éppen ezért arra kérte a települési polgármestereket, hogy ha új háziorvos érkezik hozzájuk, akkor a vele kötendő feladatellátási szerződésben mindenképpen rögzítsék, hogy ügyeletet kell vállalnia. 

Filóné Ferencz Ibolya emlékeztetett: bár 2023-tól már lehetőség nyílik arra, hogy az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) bízzák meg ezen feladat ellátásával, a társulás korábban arról döntött, hogy idén még a BZS Bt.-vel folytatják a szerződést. A VÖT elnöke, Bonyhád polgármestere hozzátette, jelen információk szerint 2024-től már mindenképpen az OMSZ veszi át ezt a feladatot országosan. 

A társulás 2023-as költségvetéséről is döntöttek a polgármesterek a bonyhádi városházán zajlott tanácskozáson. Idén 417 millió forintból gazdálkodhat a VÖT. Az elfogadott költségvetés lehetővé teszi a civil szervezetek számára szóló közművelődési pályázat meghirdetését is. A szervezetek támogatására hárommillió forintot különítettek el. Az erről szóló felhívás a társulás weboldalán lesz elérhető, illetve a tagtelepülések polgármestereinél érdeklődhetnek a pályázni kívánó civil szervezetek. Vizin B.

képalá: Biztos működést tesz lehetővé a február 21-én elfogadott költségvetés

kép: VOT_ules_Bonyhad_februar21

fotó: A Szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában