Dunaföldvár

2023.03.12. 12:45

Egyetértésben döntöttek a költségvetésről a képviselők

Legutóbbi testületi ülésén egyhangúlag elfogadta az idei évi költségvetést Dunaföldvár képviselőtestülete.

Gazsó R.

Dunaföldvár (Beküldött fotó)

Mind a nyolc képviselő támogatta a javaslatot, így egy egységes szerkezetű, megvalósítható költségvetés született – tájékoztatta lapunkat Horváth Zsolt. Dunaföldvár polgármestere elmondta, idén négymilliárd forintból gazdálkodhat a város, amelyben még uniós források is szerepelnek. A részletekről megtudtuk, vésztartalékként mintegy ötvenmillió forintot különítettek el, amelyet rugalmasan fel tudnak használni bármire, szükség esetén akár energiaköltségre. Igaz a koronavírus járvány jelenleg nem jelent veszélyt, a városvezetés felkészült egy esetleges újabb járványra is: a költségvetésben külön összeget tettek félre vészhelyzet esetére.

Az előző év végi alkalmazotti létszám szerencsére maradt az idei évre is, leépítés nem volt – jelezte Horváth Zsolt. A polgármester örömhírként arról tájékoztatott, hogy az idei évben sikerült forrást találniuk a költségvetésben, így április 1-től kinyithat újra a dunaföldvári strand- és gyógyfürdő, amely tavaly pénzügyi megszorítások miatt zárt be. 

– Az energiatakarékosság miatt történtek változások, átmeneti összevonások egyes önkormányzati intézmények működésében, de hamarosan visszakerül minden egység az eredeti helyére. A megszokott helyén üzemel például a művelődési otthon is, amely már március 1-jétől újra megnyitott. A szociális ágazatban sem volt szükség semmilyen karcsúsításra – adta hírül a városvezető, aki beszámolója végén megerősítette: egy jól összeállított, végrehajtható, stabil költségvetést sikerült elfogadni, amely fenntartható és kiszolgálja a várost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában