Jó hangulatban

2023.03.19. 14:35

Először vágott disznót a Hőgyészi Székely Kör

A Hőgyészi Székely Kör huszonötéves fennállása óta először tartott tagjaival közös disznóvágást szombaton a tulajdonukban lévő Székely Ház udvarán.

Brunner Mónika

Majdnem mindenki jól érezte magát. (Beküldött kép)

Majdnem a teljes tagságuk, mintegy ötvenen voltak jelen, később csatlakozott hozzájuk a Bokréta Néptánccsoportjuk is. Készítettek hagyományos fehér kolbászt, piros kolbászt, májas hurkát, csomboros véres hurkát, csomboros galuskát és sült húst hagymásan. 

– Jól sikerült a disznóvágás, nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, sokat beszélgettünk. Az elkészített termékeket megkóstoltuk, ettünk belőlük, valamint eltettük a következő rendezvényünkre – mondta lapunknak Csöglei Istvánné, a Hőgyészi Székely Kör elnöke. 

Készült több féle kolbászt, hurka és sült hús is. (Beküldött fotó)

A Székely Háznál így a disznóvágással megtörtént az első nem hivatalos rendezvény. A közel kétszázötven éves épület Hőgyész központjában található próba-, közösségi- és bemutatóteremmel, konyhával, vizesblokkal, az udvaron színpaddal. Öt éve vásárolták pályázati lehetőséggel. Ünnepélyesen április huszonkettedikén adják át a hőgyészi székely közösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában