Teol.hu videó

2023.03.03. 18:19

Gyulai diákok nyerték meg az országos versenyt Szekszárdon (videó)

Harminckét csapat jelentkezett a Szekszárdi Garay János Gimnázium által meghirdetett Lázár Ervin XIII. Országos Anyanyelvi Versenyre. A tudáspróba a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg. (NTP-TMV-22-0077).

Szeri Árpád

Az első forduló után tíz csapat maradt talpon, ők mérkőztek meg a középiskolában március 3-án, pénteken tartott döntőben. A díszteremben helyet foglaló diákokat Heilmann Józsefné, a gimnázium igazgatója köszöntötte, a megnyitót dr. Baráth Csilla, a Szekszárdi Tankerületi Központ szakmai vezetője tartotta.

Fotó: Makovics Kornél

A szervezőket képviselő Rajos Judit igazgatóhelyettes lapunknak elmondta, hogy a jó hangulatú versenyen a három-három tagú csapatok kreatív nyelvi, szövegalkotási feladatokat oldottak meg. A vendéglátók a kísérő tanároknak is szerveztek programot, a pedagógusok megtekinthették a Babits Mihály Emlékházat és az Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékházat.

A rendezvényen az első helyezést a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium Erkelesek nevű csapata szerezte meg. Másodikként az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium Tiszavirág elnevezésű triója végzett. Harmadik pedig a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Cegléd kalapácsai nevű csapata lett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában