Paks

2023.03.09. 12:36

Ingyenes LED-csere program indult

Éljen a lehetőséggel, jusson ingyen izzókhoz, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet – szól az országos, ingyenes lakossági LED-csere program szlogenje, amelyet Paks önkormányzata is meghirdetett a CYEB Energiamegoldások Kft. támogatásával.

G. R.

Ingyenes LED-izzókat igényelhetnek (Fotó: MW)

Ennek lényege, hogy a cég a programban ingyen biztosít LED-égőket mindazoknak, akik a régi, otthoni energiapazarló izzójukat le szeretnék cserélni. 
A programot beharangozó sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester elmondta, szerinte két szempontból is fontos élni a lehetőséggel. – Az egyik ok, hogy a LED-es izzók használata pénztárcabarát, segítségükkel lényeges energiamegtakarítást tudunk elérni, a másik pedig a környezetkímélés, hiszen minél kevesebb energiát használunk, annál inkább meg tudjuk óvni a környezetünket – hangsúlyozta a városvezető.

Szabó Péter, Paks polgármestere (Fotó: Molnár Gyula)

Mint elhangzott, a lehetőség március 1-től indult és a hónap utolsó napjáig regisztrálhatnak a ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés”-re kattintva mindazon paksi lakcímkártyával rendelkező személyek, akik nevén villanyszámla van. Néhány adat és a villanyszámla feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, a háztartásban található izzók száma és használati idejük alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-es izzóra jogosult. 

Fontos, hogy átvételi helyként a regisztráció utolsó oldalán Paksot jelöljék meg. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik és feldolgozzák, majd értesítik az érintetteket, hogy a regisztrációt követő hetekben mikor vehetik át az izzókat a Paksi Polgármesteri Hivatalban. A regisztrációhoz ügyfélfogadási időben személyesen, azon túl pedig a 75/500-556-os számon a paksi hivatal munkatársai segítséget nyújtanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában