Kiállításmegnyitó

2023.03.23. 21:13

Varga Rita "kertjébe" léphetnek be a látogatók

Kertem címmel nyílt meg csütörtökön délután, Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának Universitas Galériájában az idei első kiállítás. A falakra a kar oktatójának, Varga Rita képzőművész alkotásai kerültek.

Szepesi László

Varga Rita Kertem című kiállítása nyílt meg a PTE KVPK-n.

Fotó: Denes Martonfai

A megnyitón dr. Boros János egyetemi tanár, a kar Filozófia Doktori Iskolájának vezetője mondott köszöntőt. – Mióta ember van a Földön, van művészet, annak mindig újnak kell lenni, s akkor jó, ha meglepi a nézőt. Varga Rita képei ilyenek – osztotta meg gondolatait. S kiemelte, az alkotó erénye, hogy nem csak oktatja, hanem műveli is a képzőművészetet.

A tárlatot dr. Egri Petra esztéta és művészetteoretikus nyitotta meg. Hankiss Elemért idézve arról beszélt, hogy a kert egy általunk teremtett, ellenőrzött világ, az alkotás metaforája.

Megnyílt az idei év első kiállítása a PTE szekszárdi kampuszán (A szerző fotója)

A képek fő témája az elemekkel megküzdő, kitartó növény, a kaktusz. Egy korábbi, pécsi kiállítására kezdett ezzel a témával foglalkozni, s az idén készült alkotásain a növényt, sajátságos színeivel, mint a kitartás, a túlélés megtestesítőjét ábrázolja.

A tárlat április közepéig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában