Visszatekintés

2023.03.19. 20:30

Nigériában épített üzemet a dombóvári cég

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

35 ÉVE „a KSZE közgyűlésére Szekszárdra érkezett Grósz Károly, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Minisztertanács elnöke. (...) A miniszterelnök hozzászólásában rámutatott, hogy a közhangulat nem jó, idegeskedés, türelmetlenkedés és a jövőtől való félelem jellemzi az országot. Van követelődzés és illúzió is a jövővel kapcsolatban.”

35 ÉVE „az Industrialexport Külkereskedelmi Vállalat Nigériában vállalta egy gyümölcslékészítő üzem fölépítését, s a teljes épületszerkezet gyártására a Dombcalort kérték föl. Műhelycsarnokok, szociális létesítmények s egyebek acélváza tehát nemcsak belföldre, hanem az afrikai országba is készül most Dombóváron. A szövetkezet éves kapacitásának 22 százalékát köti le az a megrendelés, s értéke 24,5 millió forint.”

35 ÉVE „nagy sikert arattak a Sárközi Népi Iparművészeti Kisszövetkezet termékei a tavaszi Frankfurti Nemzetközi Vásáron. A kiállításon a decsi kisszövetkezet különböző típusú gitár-, hegedűtokokat és gitárszijakat mutatott be. A vásár jelentősebb üzletkötéssel zárult.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában