Teol.hu podcast

2023.03.20. 07:54

„Számomra élethivatás a lelkészi szolgálat”

Aradi András evangélikus esperes volt a Teol.hu podcast adásának legújabb vendége.

Vizin Balázs

Aradi András evangélikus esperes (A szerző fotója)

Több évtizedes lelkészi szolgálata és Bonyhád életében vállalt közéleti tevékenysége elismeréseként a város képviselő-testülete Aradi András evangélikus esperesnek adományozta idén a Perczel-díjat, amelyet a nemzeti ünnepen adott át számára Filóné Ferencz Ibolya polgármester. Ebből az apropóból volt a Teol.hu podcast adásának vendége. 

– A lelkészi szolgálatban és az élet valamennyi területén az Úristen szeretetét, kegyelmét igyekszem megmutatni, és azt az alázatosságot, ami az Isten részéről az ember felé megnyilatkozik. Fontosnak tartom, hogy azok az értékek, amelyeket az Istennel való kapcsolatunkból megismerhetünk és megélhetünk, azok alapvetőek legyenek minden szavunkban és tettünkben – fogalmazott Aradi András, akitől azt is megtudtuk a beszélgetés során, hogy lelkész családban nőtt fel és édesapjától kapta az indíttatást élethivatása felé. 

Erről is beszélt a Teol.hu legújabb podcast adásában, mint ahogy arról is, hogy milyen kihívásokkal és örömökkel találkozik mindennapi munkája során.

További beszélgetésenket ide kattintva találja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában