Érdemes célirányosan vásárolni

2023.03.19. 11:30

Van honnan akciózni a vásárlók kegyeiért

A vásárlók értékelik az újabb akciókat. Az egyik élelmiszerlánc a héten 70 termék fogyasztói árát csökkentette. Csütörtöktől további élelmiszereket kínálnak olcsóbban az egyik ismert kereskedelmi cég üzleteiben, sok vevő pedig már a közelgő húsvéti engedményeket várja.

TEOL

Érezhető az akciók hatása, s ha a vevő figyelmes, akkor tud spórolni. (Fotó: MW)

Sok vevő árérzékeny, s többen eleve úgy jönnek a boltba, hogy tisztában vannak a legfrissebb árengedményekkel – mondta Péterfalvi Lajosné, az egyik élelmiszerüzlet helyettes-vezetője. – Nálunk csütörtöktől van az új akció, a 330 grammos tejföl 1085 forint helyett 649 forint. A trappista kilója 4719 helyett 3499 forint, s az egyik dobozos sajt 819 forintról 699-re csökkent. Az utóbbi hetekben több nagy akciót jelentettek be a kereskedelmi társaságok. 

A hazai üzletláncokban is változtak az árak. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, több mint 20 százalékkal csökkentették a trappista sajtok és a vajak árát. Erre azért volt lehetőségük, mert a beszállítók is mérsékelték az árakat. A Lidl Magyarország ismét 70 termék fogyasztói árát csökkentette, köztük számos, a magyar vásárlók számára olyan fontos pékárutermékekét, mint a félbarna kenyér, a fehér kenyér vagy a fahéjas tekercs.

Gulyás Árpád, a csurgói Csurgó Coop Zrt. elnöke elmondta, a termelők és a gyártók bizonyos termékeket kora tavasszal olcsóbban adták, s így a nagykereskedelmi társaságok is csökkentették az átadási árakat a kiskereskedelem felé. Náluk márciusban a csirkehús kilója 1819 forintról 1332 forintra csökkent,a4084 forintos trappistát kilónként 2684 forintra mérsékelték. Szommer Gábor, a kaposvári tejüzem kereskedelmi vezetője kiemelte: márciustól 5-6 százalékkal csökkentették az összes termékük árát. Minden hónapban felülvizsgálják árképzésüket. 

– Örülök az árengedménynek, de érdemes figyelni a minőségre. Több terméket olcsóbban adnak, de ha nem megfelelő az áru, akkor azért érdemes elgondolkodni a vásárláson. Gyakran járok a piacra, a sonkát is innét szerzem be. Szerintem hasznosak az akciók, mert így a korábbinál több élelmiszert lehet vásárolni – mondta egy vevő, Györfi Józsefné. 

– Érezhető az akciók hatása, s ha a vevő figyelmes, akkor tud spórolni. Az árengedmények ellenére érdemes célirányosan vásárolni. Több nagy szupermarket jókora akcióval csalogatja a vásárlókat, ám akkor lehet igazán takarékoskodni, ha ugyanazon termékek árát hasonlítják össze, s a legkedvezőbbet veszik meg – véli egy másik vásárló, Göbölös Attila. Szép Jánosné szerint mostanában több üzletben is olcsóbban adják a vajat, és a tejen kívül a kenyeret. De hiába az akció, a vásárlás előtt mindig körülnéz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában