Visszatekintés

2023.04.24. 07:28

Hat vagon, összesen mintegy százhúsz tonna alumíniumot loptak el Dunaföldváron

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

25 ÉVE „sajtótájékoztatót tartottak a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányságon. A téma 120 tonna, 40 millió forint értékű alumínium ellopása volt. Egy évvel korábban a MÁV Rt. dunaföldvári vasútállomása feljelentést tett, mert ismeretlen személyek a vasútállomásra Oroszországból érkezett 6 vagon, összesen mintegy 120 tonna súlyú alumíniumot hamis okmányok felhasználásával eltulajdonítottak. A rendőrök megállapították, hogy a szállítmány ellopását T. B. záhonyi lakos szervezte meg. A szállítmányt meghamisított fuvarokmányokkal szállították a ferencvárosi pályaudvar helyett a dunaföldvári vasútállomásra. Majd ezt követően K. G. értékesítette egy budapesti kft. részére az alumíniumot. Az ügyben sikerült zár alá venni 26 millió forint összeget, amelyet az eladott alumínium ellenértékeként juttattak el egy dunaújvárosi pénzintézethez.” 

25 ÉVE „Svájci és olasz vendégei voltak a pári óvodának Josef Manhart és Maurizio Ipprio személyében. Josef Manhart, a svájci Sergens városának nyugalmazott plébánosa tavaly augusztusban járt Tamásiban és Páriban a tamási Nagyboldogasszony Plébánia vendégeként, s látva a pári óvoda sanyarú állapotát, elhatározta, megpróbál segíteni. Akkor készpénzt hagyott a nevelési intézménynek, most a Lichtensteinben élő olasz Maurizio Ipprio atyával közösen két személygépkocsival óvodai játékokat, ruhaneműket, ruhaanyagokat hoztak az intézmény számára.”

25 ÉVE „Helikon színházi bemutató volt Szekszárdon, a Babits Mihály Művelődési Házban a városi diáknapok és az Ady-diáknapok nyitányaként. A színes, érdekes, látványos műsor során a keszthelyi Helikon Fesztiválra készülő diákversmondók, énekesek, táncosok léptek fel.”

A Hajdan című sorozatunk korábbi részeit ide kattintva olvashatja. 

 

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában