Útfelújítás Domboriban

2023.04.04. 15:30

Nyáron a por, télen meg a sár okozott gondot

Utakat újítottak fel Domboriban, lakossági összefogással. A probléma régi, akik életvitelszerűen az üdülőfaluban élnek, azok érzik leginkább. A részletekről Takács Anikó, a Dunaág 7139 Egyesület elnöke adott tájékoztatást.

Wessely Gábor

Sok még az aszfalt nélküli utca Domboriban (Beküldött fotó)

– Az üdülőterületen még 12 utca aszfalt nélküli – mondta. – Az év eleji csapadékos időjárás miatt ezek többsége járhatatlanná vált. A Fadd-Dombori Üdülőtelep Közössége nevű fészbuk csoport oldalára felkerültek a képek az áldatlan állapotokról. Egy építőipari cégvezető, a TTSZ BAU Kft. tulajdonosa, Tanács Géza jelezte, hogy segítene. Közzétettünk egy felhívást, ingatlantulajdonosok jelentkezését vártuk, akik beszállnak az anyagköltségbe.

A leterített zúzottkövet úthengerrel tömörítették (Beküldött fotó)

Négy utca lakói – Ibolya, Gyöngyvirág, Viola és Szegfű – adtak ingatlanonként 25 ezer forintos hozzájárulást. A faddi polgármestert, Bordács Józsefet is megkerestem. Az önkormányzat hatszázezer forinttal támogatta a munkát. Ehhez jött még az egyesületünkhöz tavaly befolyt 1 százalékos felajánlások összege. (Némi kiegészítéssel kétszázezer forint.) Magánszemélyektől is érkezett még pénz. Így a Gerbera utca eleje is megújulhatott. Volt, ahol az út alapját is meg kellett csinálni, mert az sem volt rendben. A kivitelezés a hét végén elkészült. Néhány évre most megoldódott ez a probléma.

Azt is elmondta az egyesületi elnök, hogy összesen kétszáz köbméter zúzott követ használtak fel. Segített még az LF Gép Kft-től Fazekas Mihály a gép munkákban, a Duna Transtól pedig Takács Balázs az utcák hengerelésében. Most már nem nehezíti a közlekedést ezekben az utcákban sem a téli sár, sem a nyári por.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában