Húsvétváró Termelői Placcon

2023.04.02. 14:30

Óriási népszerűségnek örvendett a piac

A húsvétvárás jegyében programokkal színesített termelői vásárra hívta a közönséget a paksi önkormányzat. A résztevők április elsején, azaz szombaton délelőtt kilenc és délután két óra között kaptak szó szerint teret a Villany utcai piactéren. A helyszínen változatos rendezvények követték egymást.

Szeri Árpád

A helyszínen változatos rendezvények követték egymást

Fotó: Molnár Gyula

A zene kedvelőit – pályázati forrásból – a szekszárdi Holló együttes, a paksi Vetővirág Népzenei Együttes, illetve a pécsi Percussion Projekt szórakoztatta. A Játszóház, tekintettel a gyermekekkel érkező családokra, a Kackiás vándorjátszótér fából készült játékaival vonzotta főleg a legifjabb korosztályt. A Kézműves udvarban a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár munkatársaival és a Paksi Ifjúságért Egyesület önkénteseivel találkozhattak az érdeklődők.

Ahogy azt már korábban megírtuk, mindemellett jelen volt a hamisítatlan piac jelleg is, hiszen a termelők díjtalan kitelepülés mellett kínálhatták portékáikat: volt minden, ami szem-szájnak ingere, így hús- és füstölt áru, lángos, kürtős kalács, sültkolbász, kézműves hamburger, sajt, savanyúság, bor, méz, lekvár, szörp, édesség, valamint textil, ékszer, szappan és még hosszasan lehetne sorolni a finomságokat és különlegességeket.

– Mintegy ötven árus élt a lehetőséggel és jött el a Húsvétváró Termelői Placcra – mondta el lapunknak a szervezőket képviselő Ruff Ferenc, a Paksi Polgármesteri Hivatal külkapcsolati, ifjúsági és rendezvény-szervezési referense.

– A látogatók száma felülmúlta a várakozásunkat, hiszen úgy tíz óra körül mintegy hat-hétszázan lehettek jelen a piactéren. Valamennyi program iránt jelentős érdeklődés mutatkozott és a hangulat is nagyon jó volt. Nem véletlen tehát, hogy az árusok közül sokan azt kérték: legyen folytatása a jövőben ennek a kezdeményezésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában