TV-ajánló

2023.04.16. 09:00

Oscar-díjas filmmel emlékezik a holokauszt áldozataira a Duna TV

Idén is kiemelten foglalkoznak a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjával a közszolgálati csatornák: április 16-án tematikus műsorokat adnak a tévé- és rádióadók.

TEOL

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, április 16-án Nemes Jeles László filmjét, a Saul fiát 21 órától tűzi műsorára a Duna. A filmrendező első, nagy sikert aratott nagyjátékfilmje több mint 60 nemzetközi díjat kapott a világ különböző filmfesztiváljain. 2015-ben négy elismerést is elhozott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról, majd megnyerte a Golden Globe-ot, a Bafta-díjat, és a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat is.

A sonderkommandósok átélt borzalmait bemutató film 1944-ben játszódik Auschwitz-Birkenauban. Főszereplője, Saul (Röhrig Géza) egyike a hamvasztókban dolgozóknak, aki a menekülés helyett egy másik lehetetlen utat választ a túlélésre: elhatározza, hogy életének innentől csak az adhat értelmet, ha méltó módon eltemetheti a fiát, akiről úgy hiszi, nem élte túl a tábor szörnyűségeit.

Saul fia - Duna TV, 21.00 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában