Elismerés

2023.04.15. 16:00

Rangos díjat vehetett át Kolozsváron a nemzetpolitikáért felelős államtitkár

„Minden, amit ma teszünk, igazából a jövőnkért van” – jelentette ki a magyar nemzetpolitika tevékenységét és eredményeit ismertetve Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szombaton Kolozsváron, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) éves közgyűlésén és díjátadóján.

Vizin Balázs

Az egyik legfontosabb erdélyi magyar civil szervezet éves rendezvényén mondott köszöntőjében az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány és az EMKE ugyanazért dolgozik; a közös cél az, hogy legyenek magyar emberek tíz, húsz, ötven és száz év múlva is. „Ha mi ezt a munkát nem végezzük el 2023-ban és a következő években, a jövőnket éljük fel” – fogalmazott Potápi Árpád János az MTI tudósítása szerint.

Potápi Árpád János. Beküldött fotó.

Az államtitkár a kolozsvári rendezvényen 2023, a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában címmel tartott előadást, majd átvette az EMKE Kötő József-díját, amelyben a Kárpát-medencei magyar civil szervezetek és közösségek következetes támogatásáért részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában