Hajdan

2023.05.20. 14:35

Gyilkosság a lucernásban: belevágta kaszáját az agronómusba

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A szóváltás után megölte a lucernásban (képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

60 ÉVE „először találkoztak Tolna megye természetbarátai. A Tolna megyei Természetbarát Szövetség a Simontornya melletti erdőben rendezte a megyei természetbarátok találkozóját, melyen a Szekszárdi Szpartakusz, a Szekszárdi Gimnázium, a Szekszárdi Építők, a Tolnai Textilgyár, a Paksi Konzervgyár, a Paksi Gimnázium, valamint a Simontornyai BTC természetjárói vettek részt. Az erdőszélen elterülő tisztáson ütöttek tábort a természetbarátok, ahol az egybegyűlteknek dr. Pataki József, a Tolna megyei Természetbarát Szövetség elnöke tartott előadást a természetjárásról, annak szépségeiről, majd elmondta azokat a terveket, feladatokat, amelyet a szövetség célul tűzött ki maga elé.”

60 ÉVE ünnepélyes díjkiosztással és díszelőadással befejeződtek a hatodik helikoni ünnepség rendezvényei Keszthelyen. A népes mezőnyben a Tolna megyei középiskolások jól szerepeltek, összesen kilenc aranyérmet, több ezüst- és bronzérmet szereztek. A Tolna megyei középiskolák közül a legszebb eredményt a Szekszárdi Garay János gimnázium érte el, a hatodik helyen végzett, de a többi középiskolánk sem vallott szégyent a keszthelyi seregszemlén, amit az eredmény is bizonyít. Tolna megyei aranyérmesek: dombóvári, szekszárdi, tamási gimnáziumok tánccsoportjai, énekszámokban Takler Ibolya (Szekszárd), Tihanyi József (Paks), irodalmi pályázaton Suhai Pál (Paks), hangszerszólóban Lányi Péter (Szekszárd), Föglein Ferenc (Szekszárd) és aranyérmet nyert még Patonai Adrienn (Tamási), vers- és prózamondásban.”

60 ÉVE „halálos végű dráma játszódott le az ozorai Egyetértés Termelőszövetkezet lucerna tábláján. A kaszálók között dolgozott G. Gy. 57 éves helybéli lakos is. A munka ellenőrzésére a helyszínre érkezett W. K. üzemegységvezető agronómus. Szóváltás kerekedett G. és W. közt, mire G. a kaszát az agronómusba vágta. W. K . súlyos sérülést szenvedett és mire a kórházba szállították volna, meghalt.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában