Gyász

2023.05.31. 18:31

Potápi Árpád János is fejet hajtott a polgármester sírjánál

Szerdán kísérték örök nyughelyére a bátaapáti temetőben Krachun Szilárdot, a község nemrégiben elhunyt vezetőjét.

Sz. Á.

Örök nyugalomra helyezték Bátaapáti polgármesterét

Fotó: Makovics Kornél

A település május 24-én, 71 éves korában elhunyt polgármestere előtt szerdán 15 órától a ravatalozónál hajtottak fejet hozzátartozói, rokonai, barátai, ismerői és tisztelői. Megjelent számos jelenlegi és egykori polgármester kolléga is. Mivel a néhai vezető a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) elnöke is volt, képviseltette magát a szerveződés is, akárcsak a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft.

A katolikus szertartás szerinti temetést dr. Nyúl Viktor plébános celebrálta. Krachun Szilárd érdemeit a helyi önkormányzat részéről a korábban húsz éven át bátaapáti jegyzőjeként tevékenykedő Bakó Józsefné méltatta. Ugyancsak megemlékező beszédet tartott Tillmann Péter, Feked polgármestere, egyúttal a TETT alelnöke, valamint Paluska Zoltán, a Bátaapáti Egresmenti Természetvédő és Vadásztársaság elnöke.

Mivel Krachun Szilárd egyik kedvenc szabadidős elfoglaltsága a vadászat volt, kürtök hangjára indult a gyászmenet a sírhoz. A néhai település vezető nyughelyére tisztelete jeléül Potápi Árpád János is virágot helyezett. Az államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ezt írta a legnagyobb közösségi portálon olvasható bejegyzésében: „Közel harminc esztendőt felölelő településvezetői tevékenységének köszönhetően Bátaapáti Tolna megye egyik legrendezettebb községévé vált.

Polgármesterként és a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) elnökeként is azon igyekezett, hogy a rendelkezésre álló források a leghatékonyabban, minél szélesebb körre kiterjedve hozzanak hasznot településének. Megbízható, a közösségéért mindig tenni akaró, kiváló ember volt. Kedves Szilárd! Nyugodj békében!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában