Pech

2023.05.04. 21:42

Lábon lőtte magát az illegálisan tartott fegyverrel

Egy rókát akart lelőni az illegálisan tartott fegyverével egy svájci férfi, aki egy Siófok melletti településen él. Csakhogy véletlenül saját magát találta el.

Sonline

A fénykép a fegyver szakértői vizsgálata során készült

A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a svájci férfival szemben, aki Magyarországra költözése után nem gondoskodott a Svájcban legálisan tartott lőfegyvere honosításáról. A vádirat lényege szerint a vádlott 2019 előtt Svájcban élt, ahol több lövész klubnak is a tagja volt, illetőleg több lőfegyver – így egy 22 Long Rifle kaliberjelű tűzfegyver is – a tulajdonát képezte.

A vádlott által engedély nélkül tartott lőfegyverről a nyomozó hatóság egy véletlen folytán szerzett tudomást, mivel a férfi tavaly novemberben az ingatlanán leállított terepjáróban ülve várakozott azt figyelve, hogy egy róka az ingatlanát határoló kerítésnél megjelenik-e.

A pisztolyt csőre töltve a kezében tartotta, amikor véletlenül elsült a fegyver úgy, hogy a lövedék a bal combján megsebesítette a vádlottat, aki emiatt kórházi kezelésre szorult.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Forrás: sonline.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában