Korszerűsítés

2023.05.02. 17:33

Négy új buszt kapott Tolna vármegye

Négy Volvo B6SC-8900 típusú autóbusszal fiatalodott április utolsó napjaiban a Volánbusz Tolna vármegyei járműállománya. Az új buszok Szekszárd és Tamási térségben korszerűsítik a flottát, tájékoztatta lapunkat a társaság.

Brunner Mónika

Négy új autóbusszal egészült ki a Tolna vármegyei járműflotta. (Beküldött kép)

Az új buszok Szekszárdról Siófokra, Balatonföldvárra, Harkányba és Pécsre közlekednek, valamint Sárpilisre, Bátaszékre, Őcsénybe, Decsre, Tamásiba, Felsőnyékre, Simontornyára, Fürgedre, Balatonföldvárra és Bonyhádra is szállítják az utasokat. Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, fedélzeti kamerarendszerrel rendelkeznek. 

Tolna vármegyében háromszáznegyvennégy autóbusz-vezető huszonnégy helyi és száztizenkét helyközi autóbuszvonalon szállítja az utasokat. 

Tolna mellett Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak az utasok az összesen ötven darab busszal, amelyek a 2022-ben eredményesen zárult közbeszerzési eljárás eredményeként érkeztek. 

Az új buszok nettó beszerzési értéke mintegy kétszázötvenöt millió forint. Érkezésükkel Tolna vármegye buszállományának átlagéletkora 11,46 évre csökkent. 

A Volánbusz közleményében ismertette, hogy 2018 óta vármegyénk csaknem kétszázharminc darabos állományának több mint negyedét lecserélte: eddig ötvenkilenc új autóbusz érkezett a flottába. 

A társaság 2022-ben csaknem ötszáznegyven millió utazást bonyolított le országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában