Hajdan

2023.05.07. 18:00

Sertéseket és tápot loptak Tamásiból

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A lovasok között erdélyi és vajdasági magyar, valamint két baskír útitárs is volt

Fotó: Bakó Jenő

25 ÉVE „a hatoslottó 19. heti nyertes számainak sorsolását Bátaszéken tartotta a Szerencsejáték Rt. A nyertes számokat - 3, 12, 14, 25, 26, 27, a pótszám: 40 – Kemény Lajos, Karip Irén, Herendi János, Tamási Istvánná, Glöckner János, Nagy Ákos és Bognár Jenő húzták ki. ” 

25 ÉVE „az országgyűlési választások első fordulójának napján, május 10-én kapott kedvet a tamási O. I. és társa ahhoz, hogy Tamásiban, a cseringáti sertéstelepről két, egyenként nyolcvan kilogrammos sertést, és hozzá tápot lopjon. A rendőrség legalábbis őket gyanúsítja a bűncselekménnyel. A hatóság a »választásivá« visszafiatalodott disznókat lefoglalta. Május 4-én éjszaka a tamási Béke Termelőszövetkezet keverőüzeméből »csak« sertéstápot loptak, 85 ezer forint értékben. Ez esetben a tettes ismeretlen.” 

25 ÉVE „Ozorán időzött a Közép-Európai Történelmi Lovastúra csapata. A 17 fős csoport május 1-től október 6-ig az 1848-as szabadságharc ötvennégy csatájának helyszínét keresi fel, így tisztelegve történelmünk kiemelkedő eseményének évfordulóján. A falubeliek meleg fogadtatásban részesítették a lovasokat, akik délután lovaikkal együtt felvonultak Ozora utcáin.”

A Hajdan című sorozatunk korábbi részeit ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában